Przygotowałam dla Ciebie  kilka propozycji na dania, które można przygotować w 20 minut:

Krewetki w sosie curry: Podsmaż na patelni krewetki razem z czosnkiem i cebulą. Dodaj pokrojone w kostkę pomidory i mleczko kokosowe. Wymieszaj i dodaj przyprawy, np. curry, kurkumę i kolendrę. Gotuj przez 10 minut i podawaj z ryżem lub chlebem.

Zapiekanka z warzywami: Pokrój warzywa (np. cukinię, paprykę, bakłażana, cebulę) i podsmaż na patelni. Włóż warzywa na blachę do pieczenia, dodaj pokrojone pomidory i posyp startym serem. Piecz w piekarniku przez 10 minut, aż ser się roztopi. Podawaj z ulubionym pieczywem.

Sałatka z krewetkami i awokado: Pokrój na mniejsze kawałki awokado, pomidory i ogórek. Dodaj ugotowane krewetki i posyp posiekaną natką pietruszki. Przygotuj sos z oliwy z oliwek, soku z limonki i miodu. Wymieszaj i dodaj do sałatki.

Curry z ciecierzycą: Podsmaż na patelni cebulę i czosnek, a następnie dodaj ciecierzycę, pokrojone w kostkę ziemniaki i pokrojone pomidory. Dodaj przyprawy, np. curry, kumin i kolendrę. Gotuj przez 15 minut, aż ziemniaki zmiękną. Podawaj z ryżem lub chlebem.

Omlet z pieczarkami i szpinakiem: Podsmaż na patelni pokrojone pieczarki i szpinak. Wymieszaj 2 jajka z solą i pieprzem i wlej na patelnię. Smaż przez kilka minut z jednej strony, a następnie przewróć i smaż przez kolejne 1-2 minuty. Podawaj z pieczywem i sałatą.

Te propozycje są tylko kilkoma przykładami szybkich i łatwych dań, które można przygotować w 20 minut. Warto eksperymentować i dostosowywać przepisy do swojego gustu i preferecji tworząc własny przepiśnik.